Terug naar home  
header_weblog.jpg
de-som-spreuk.gif
Speeddate

Speeddate

Vorige week heb ik een speeddate gehouden bij de Hogeschool Leiden. Onderwerp was mijn talententrajecten, bekeken vanuit bedrijfseconomisch perspectief. De vraag was te moeilijk voor de tweedejaars. Er was geen belangstelling. Nu de vraag anders formuleren en dan bij vierde jaar studenten aanbieden. Gewoon volhouden.

Het onderzoeksteam van de Hogeschool Utrecht is heel goed bezig. De interviewvragen kan ik deze week in zien.

Oefenleiders

Binnen de brandweer Emmen Zuid-Oost starten wij een opleidingstraject op voor oefenleiders. Dit zal gezamenlijk met alle betrokken partijen worden ontworpen. Heerlijk als een organisatie zo ontspannen is dat je een proeftuin kunt maken, waarbij onderzoeken, met elkaar reflecteren op de bedachte onderwerpen gewoon een goed onderwijstraject oplevert. Dan schuiven andere districten als vanzelfsprekend ook aan. Olievlekwerking in de praktijk.

Gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt

Dit jaar rollen wij, KriDaTie, het plan uit, afgestudeerden, die net klaar zijn met hun HBI/WO-studie als multidisciplinair team te plaatsen bij MKB bedrijven die de nieuwste kennis nodig hebben om hun bedrijfsprobleem op te lossen. Er zijn al HBO scholen en MKB bedrijven die zich hebben aangemeld.

Talenten traject

Weer een groep die het traject heeft afgerond. Elke keer kijk ik met verwondering als ik hen 2 maanden niet heb gezien, welke grote stappen zij gemaakt hebben.

Bij de TU Eindhoven ga ik ook zo’n traject geven. Voor aankomende leidinggevenden en aankomende directeuren. De selectie is opgestart.

Sport NK indoor

Je hebt een atlete die een afgescheurde achillespees heeft gehad. Iedereen in Nederland zegt dat komt nooit meer goed en dat wereldniveau zal zij niet halen. Het is maar goed dat ik daar niet naar luister. Brenda heeft op de meerkamp een derde plaats gehaald met vier nieuwe PR’s. En afgelopen zondag een derde plaats op verspringen. Nu kunnen wij echt gaan werken aan haar eigen onderdeel Hink-stap-sprong. Motivatie is er na deze twee medailles om door te zetten en wat het belangrijkste is, haar basis is zo hoogwaardig dat wij deze klus klaren. Vasthouden aan jezelf zijn de gevleugelde woorden die wij opnieuw betekenis geven.

Els van Noorduyn